Perlasoft
Nimipäiviään tänään 3.3 viettävät: Kauko

Tohtaan Tieto

Tohtaan Tieto on viestintäalan yritys, jonka toimialaa ovat yksittäiset lehtijutut, artikkelisarjat ammattilehtiin, nettisivujen ja esitteiden tekstien teko ja stilisointi sekä oikeinkirjoituksen tarkistaminen. Myös julkaisut, vuosikertomukset, lehdet ja lehtiuudistukset kuuluvat työnkuvaan.

- Toiminimen perustimme vuonna 1998 Sysmän Saarenkylään, Tohtaan maatilalle, kertoo yrittäjä Irma Peltola.
Toimitilat on kunnostettu vanhan kivinavetan päätyyn, jossa on aikojen saatossa ollut mm. kanala, mullikarsinoita, viljamylly, sauna ja karjanhoitajan asuinhuone. 


Viestintä on kilpailtu ala, jonka toimijat ovat keskittyneet suuriin kaupunkeihin. Maalta käsin voi helposti toimia, kunhan pystyy osoittamaan osaamisensa. Sysmästä on usein lyhyempi matka haastattelukohteeseen kuin Helsingistä. Tekstit, kuvat ja taittovedokset kulkevat sähköpostilla sujuvasti.

Monet Tohtaan Tiedon asiakkaista ovat peruja vanhoista verkostoista ajoilta, jolloin Peltola teki tiedottajan ja tutkijan töitä pääkaupunkiseudulla. Maaseudun yrityksistäkin useampi voisi hyödyntää ammattilaisia esitteiden ja nettisivujen sisällön suunnittelussa.

- Tekstillä on väliä. Hyvä teksti houkuttelee lukemaan ja antaa osaavan kuvan koko yrityksestä. Tekstin tyylilajiakin voisi välillä vaihtaa, ja saada silla uutta tehoa ja kiinnostavuutta markkinointiin, painottaa Peltola.

Tohtaan tila on edelleen toimiva vilja- ja metsätila. Kirjoittaminen ja tilan hoito sopivat yhteen. Jos jutunteko joskus takkuaa, voi vaikka raivata pari tuntia puskia pellonreunoista, niin johan alkaa ajatus kulkea!

Katso lisää www.tohtaantieto.fi

TohtaanTieto Sivu